Wat zijn duurzame / ecologische / natuurlijke geurkaarsen?Duurzame producten zijn producten die gemaakt zijn met aandacht voor de milieu-effecten van hun levenscyclus, zoals de verwerking, distributie en afvalverwerking. Ecologische producten worden geproduceerd op een manier waarbij het milieu in evenwicht wordt gehouden door middel van duurzaamheid, efficiënte energiegebruik en andere ecologisch verantwoorde technieken. Natuurlijke producten daarentegen kunnen variëren van voedsel dat biologisch is geteeld tot cosmetica of textiel dat uitsluitend bestaat uit natuurlijke ingrediënten of materialen.

Hoe ontwikkelen wij duurzame geurkaarsen?

Charlies Candles werkt met een unieke hervulservice voor geurkaarsen. Zo kan je opgebrande geurkaarsen laten hervullen i.p.v. ze weg te gooien en steeds nieuwe te kopen. Zo maken we het gebruiken van geurkaarsen duurzamer. Daarnaast bieden wij de optie aan om geurkaarsen aan te kopen in gerecycleerde flessen. Zo wordt er geen nieuw glas geproduceerd om geurkaarsen te maken.

Hoe ontwikkelen wij ecologische geurkaarsen?

Charlies Candles is de ecologische voorloper in Europa door zich te specialiseren in het gebruik van koolzaadwas. Koolzaadwas is de meest ecologische was die je kan gebruiken voor de productie. In tegenstelling tot soja was wordt koolzaadwas in Europa geproduceerd, worden er géén bossen voor gekapt en helpt het akkers te herbronnen.

Hoe ontwikkelen wij natuurlijke geurkaarsen?

Koolzaadwas is natuurlijk een natuurlijke was, in tegenstelling tot parafine. Daarnaast bieden wij ook natuurlijke geuroliën aan zonder chemicaliën zoals lavendelolie. Zo zijn we in staat een volledig natuurlijk geurkaars te ontwerpen.

Charlies Candles is ontwikkelt geurkaarsen voor merken, bedrijven en winkels. We pionieren in de duurzame ontwikkeling van geurkaarsen met ecologische was en indien gewenst natuurlijke ingrediënten. En dit alles met de heerlijke aroma's en gezelligheid van een geurkaars waar we allemaal zo van houden.

10 ideeën voor echt gezellige relatiegeschenken