Hoe start je een kaarsenmerk?

Om een kaarsenmerk te starten, zou je moeten beginnen met het ontwerpen van de kaars. Je kunt een gepatenteerd design maken of je kunt er eentje vinden en het aanpassen om uniek te blijven. Vervolgens moet je bedrijfsregistraties doen en ervoor zorg dat je voldoet aan alle regels en voorschriften in jouw staat of land. Dan is het tijd om leveranciers op te zoeken waarmee je samenhangende productietaken kan uitvoeren, zoals wax sourcing, container selectie, verpakkingselectie etc.Charlies Candles kan jou hierbij helpen en een full service bieden bij het ontwikkelen van jouw geurkaars. Als laatste moet je naar lokale winkels gaan die interesse tonen in jouw product en ga dan op zoek naar distributeurs die bereid zijn om jouw kaarsmerk wereldwijd te promoten.

Wanneer is het interessant om een eigen geurkaarsenmerk te starten?

Het is interessant om een eigen merk te starten als je geurkaarsen hebt die uniek en onderscheidend zijn. Als je iets aanbiedt wat niemand anders heeft, kun je echt de markt betreden met iets dat potentiële klanten wil kopen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je merkboodschap consistent en herkenbaar blijft voor alle verkoopkanalen waarmee u werkt. Je moet ook de juiste marketingstrategieën gebruiken om jouw merk beter zichtbaar te maken bij jouw doelgroep. Je kan bij Charlies Candles terecht om een echt unieke geurkaars te laten ontwerpen. Het verhaal achter de kaars, jouw merk en de verkoopskanalen zijn waar jij het verschil in maakt. 

1. Wat is het doel/visie van het merk? Waar staat uw bedrijf voor en wat wilt u bereiken met dit merk?

2. Wie is uw doelgroep? Welke klanten wilt u aanspreken met dit merk en waarom zouden ze interesse in uw geurkaars moeten tonen?

3. Wat maakt deze geurkaars uniek ten opzichte van andere soortgelijke geurkaarsen die er al zijn? Hoe onderscheid je jouw geurkaars van concurrenten?

4. Wat zijn de communicatiedoelstellingen, -strategieën en –kanalen om te gebruiken bij de promotie van het nieuwe merk? Denkt hierbij ook aan online-marketing, social media-marketing, radio-advertenties etc.

5. Wanneer wil je dat je marketingcampagne gestart wordt en hoe lang denkt u dat hij loopt (inclusief budget)?Waarom private label productie van geurkaarsen?