Hoe produceer je zelf geurkaarsen?

1. Begin met het kiezen van de juiste vorm en grootte kaarsvormen, afhankelijk van wat je nodig hebt.

2. Kies een geur die u wilt gebruiken voor uw kaars; sommige bedrijven verkopen al gemengde geuren waaruit u kunt kiezen of u kunt verschillende oliën mengen om een ​​unieke geur te maken.

3. Verwarm was in een pan op laag tot medium vuur totdat alle stukken zijn gesmolten en er één gladde massa is ontstaan. Als je meer dan één soort wax wilt gebruiken, voeg ze dan toe terwijl de was smelt, zodat alles gelijkmatig wordt vermengd.

4. Voeg naar behoefte stearinezuur toe aan de warmte-wasomgeving om hardheid aan het product toe te voegen en zo brandduur te verbeteren; dit kan bij elke temperatuur worden toegevoegd terwijl de was smelt - maar let op dat het niet boven 185 graden Celsius mag worden verwarmd (of anders kan schade optreden). Gebruik altijd rubber handschoenen als je met stearinezuur werkt!

5 .Voeg aromaolie of parfumolie toe aan de warme wasmassa, ongeveer 10 ml per 500 gram was (maar experimenteer hiermee om iets te vinden dat jou bevalt). Roer grondig door met eenvoudige houtlepel zodat alle ingrediënten even gemengd zijn.

6 .Giet nu snel de warme was in jouw geurkaars; vul elke geurkaars halfvol met waxmelange en laat afkoelend. Laat het 15 minuten rusten tot het vast genoeg is om een 2de laag bij te voegen.

7. Laat ten slotte 24-48 uur rusten; dit helpt bij het stabiliseren van de structuren

Hoe start je een kaarsenmerk?